Szolgáltatás

Kivételes alapanyag a meggydzsem!

Nagyon vicces, amikor egy kisbabának citromot adnak, hogy kóstolja meg. Általában a csöppségek ilyenkor valami rendkívül fancsali arccal reagálnak az intenzív savanyú ízre. Természetesen, ahogy cseperednek a dolog sokat változhat és jó eséllyel igazán megkedvelik ezt az aromát. Nem meglepő tehát, hogy annyira közkedvelt a meggydzsem. Amit tudni kell erről a fajta készítményről, hogy általában kellemesen savanykás. Ez a gyümölcs sajátosságából adódik egyértelműen. Persze nem mindegy, hogy milyen fajta kerül felhasználásra, valamint az érettség állapota is sokat befolyásol. Minél érettebb, annál édesebb, de még így is megmarad a karakteres íz, amit a meggydzsem remekül vissza tud adni. A főzés során hozzáadott cukor mennyisége szintén meghatározó. A meggydzsem rendkívüli alapanyag, amit rengeteg féle desszert készítésére fel lehet használni, valamint magában is bekanalazható, amennyiben ahhoz támad kedvünk. Kezdőként is könnyedén megbirkózhatunk az elkészítésével.

A legnagyobb problémát, pontosabban a legtöbb időt a magvalás fog elvenni. a főzés már megy viszonylag gyorsan és a borkánokba való kitevés sem nehéz. A receptneked.hu weboldalon részletes leírást találunk arra vonatkozóan, hogy milyen módon lássunk neki a meggydzsem befőzésének. Ha van odahaza egy kis fánk, akkor arról jó eséllyel szedhetjük meg a kellő mennyiségű alapanyagot. Ezen kívül pedig csak némi cukorra és dzsemfixre lesz szükség a kívánt állag eléréséhez. A munkánk meghozza a gyümölcsét, hiszen a téli időszakban öröm lesz a kenyérre kenni vagy tésztába tenni a saját meggydzsemünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top