Szolgáltatás

Gázkonvektor karbantartás

A gázkonvektor karbantartás által hosszútávra bebiztosítjuk magunkat azzal, hogy semmi adódó problémánk sem legyen a háztartásban lévő fűtőkészülékkel.

A szakemberek legfontosabb tanácsa az, hogy a karbantartás munkálatát a legjobb a téli időszak kezdete előtt elvégezni. Ennek a tényezőnek több oka is van. A legfontosabb az, hogy egy ilyen vizsgálatot már azelőtt érdemes elvégezni, sőt kötelező elvégezni, mielőtt a gázkonvektort beüzemelnénk, vagyis elkezdenénk használni. Ha mi időben felkeresünk egy szakembert, akkor  a tél kezdete előtt a készülékünk már karban is lesz tartva, illetve minden fontos vizsgálat is el lesz végezve rajta. Érdemes hamarabb megkérni a szerelőt, hiszen sok esetben maga a karbantartás nem elegendő tevékenység, vagyis muszáj kicserélni a készüléket. Ha tavaszra, és nyárra tájoljuk be ezt a munkálatot, akkor minden fellépő komplikációt is beleszámolva biztosan rendben, és jó állapotban lesz a készülékünk mire eljön a téli időszak. Fontos tudni azt, hogy télen nagyon nehéz kivitelezni egy karbantartást, és egy gázkonvektor teljes vizsgálatát. A legnagyobb oka az, hogy hidegben senki sem fog neki szívesen egy ilyen munkának, sem mi, sem az adott szerelő. Télen számolnunk kell azzal, hogy egy karbantartás esetében akár napokig is fűtés nélkül kell lennünk a lakásban, vagyis nagy az esélye annak, hogy megbetegednénk. A gázkonvektorok és más gázkészülékek esetében vannak olyan esetek, amikor azonnal kell cselekedni, egész egyszerűen nem kell halogatni a tevékenységet. Fontos továbbá ellenőrizni a tűztér szigetelést, hiszen ennek a figyelmen kívül hagyása is életveszélyes lehet. Jobb esetben csak a gázkonvektor megy tönkre hamarabb, de rosszabb esetben akár gázrobbanást is okozhat, rengeteg ember halálát, és megsebesülését okozva ezzel. A szakemberek karbantartás során továbbá kitisztítják, esetleg át is mossák az eszközöket, az elvízkövesedett részeket pedig speciális savakkal maratják le.

Egy vizsgálat nem a leghosszadalmasabb procedúra, de lehet hogy több napot is igénybe vesz. Abban az esetben, ha szerelők ha hibát észlelnek, legyünk azzal tisztában, hogy a munka, és maga a szerelés sokkal több időt vesz majd igénybe. A szerelő cégek gyorsaságot, és pontosságot ígérnek, így minél hamarabb megpróbálják majd megoldani a problémát, és kijavítani ezeket.

Back To Top