Szolgáltatás Webáruház

Autótakaró ponyva hatékony és könnyen kezelhető a jégeső elleni védelemben

Autótakaró ponyvák évek óta léteznek, hogy megóvják az autók karosszériáját. Az elmúlt években azonban a védőburkolatok új választéka érkezett az autópiacra: a jégeső ellen védő autótakaró ponyva. Ezt a típusú autótakaró ponyvát a hagyományos huzatok főbb márkái alkották meg, hogy választ adjanak egy egyre gyakoribb problémára: az éghajlat szeszélyeire.

A jégeső ellen védő autótakaró ponyva egy védőréteget képez a jégeső és az autó karosszériája között.

Az elmúlt évtizedekben felborult az éghajlat, a globális felmelegedés megolvasztja a gleccsereket, és a további melegedés hatására a tengerek és óceánok vizei gyorsabban elpárolognak, és erős felhőzetet okoznak. A következmény: gyakoribbak és hevesebb viharok, amelyeket gyakran több centiméteres jégeső kísér.

Miért hasznos a jégeső elleni autótakaró ponyva?

A jégeső elleni autótakaró ponyva használata mindenkinek ajánlott, akinek szabad téren parkol az autója, ezért védeni kell a rossz időjárástól, vihartól és a jégesőtől.

Az autótakaró ponyva mérete

A gyártók méretmegfelelő táblázatának segítségével szinte minden a piacon megtalálható járműhöz megtaláljuk a megfelelő méretkiosztást. Autómodelltől függően kell kiválasztania a megfelelő méretű jégeső elleni autótakaró ponyvát. Ezeket a ponyvákat általában 4 vagy 5 különböző méretben kínálják, a 2 méter körüli hosszúságtól a több, mint 5 méterig terjedő méretben. A méret kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a kiegészítő tartozékok, mint a hátsó és a tető légterelők és a kerékpártárolók ne szerepeljenek a méretkiosztásban. Teljesen biztosak akkor lehetünk, ha összehasonlítjuk az autótakaró ponyvák méretét a jármű kézikönyvében szereplő méretekkel.Például: egy kis városi autóhoz 1-es méretű ponyvát kell választani, egy 7 személyes nagy autóhoz viszont XL vagy akár XXL méretű autótakaró ponyvát.

Egy jó minőségű autótakaró ponyva mindössze 30 másodperc alatt felállítható

Autótakaró ponyva karbantartása

Fontos, hogy minden használat után hagyjuk jól megszáradni a ponyvát, mert a még nedves autótakaró ponyva összecsukása és tárolása penészesedést és rossz szagokat okoz. Ráadásul a ponyva minőségét is rontja.

Back To Top